Egészséges gondolkodás = Pozitív gondolkodás. Most jött el igazán az ideje.

 

Egészséges gondolkodás = Pozitív gondolkodás. Most jött el igazán az ideje.

Mindannyian sokat hallottunk arról, hogy érdemes pozitívan gondolkodni. Mégsem veszik komolyan az emberek. A jelen helyzet is igazolja, amilyen az emberek viselkedése és hangulata. Szemmel látható és érezhető bizonyítékot magunk is tapasztalhatjuk, ha kicsit figyelünk.

Nem is sejtjük, hogy mennyire befolyásolja az életünket és mindennapjainkat a saját és a másik ember hangulata, viselkedése. Hatással vagyunk egymásra a körülöttünk lévő emberekre, családunkra, barátokra, ismerősökre, vagy akár ismeretlenekre. Hiba lenne azt gondolni, hogy ez nem így van.

Figyeld meg, ha rossz a kedved egy idő után, melletted mindenkinek elromlik a hangulata, morcos lesz vagy elkeseredett, sőt azt hiszi, hogy Ő vele van baj. Elég, ha kicsit csípősebben szól hozzád a boltban valaki, mert nem jól indult a napja.

 A tudatos élethez, nem csak az egészséges táplálkozás és életmód tartozik, hanem az egészséges gondolkodás is. Figyelnünk kell a gondolatainkra és ez által az érzelmeinkre is. Hisz egyikből adódik a másik. Nem véletlen, hogy a negatív gondolkodás, előbb utóbb betegségekhez vezet. Életünket gondolatainkkal irányítjuk. Ezt ajándékba kaptuk! Meg kell tanulni jól bánni vele.

Tippek, és gyakorlatok:

1.Döntsd el, hogy milyen életet akarsz? Tisztázd magadban. Ez a Te életed.

2. Este lefekvés előtt ne tedd a következőket: ne nézz olyan TV műsort, ami felzaklat. Ne beszélgess olyan témáról, ami nem hagy aludni. Ne edd tele magad nehéz ételekkel. Ne vacsorázz későn. Ne egyél nehéz ételeket lefekvés előtt

Ez az időszak szóljon arról, hogy a testedet és az elmédet felkészíted a pihenésre. Aki így tesz, az valóban jól tud pihenni.

3. Lefekvés után csak azokat a gondolatokat engedd meg magadnak, amit valóban akarsz életedben látni, érezni. Játszd le, mint egy filmet. Képzeld el azt az életet, amit élni akarsz. Az elme nagyon érdekesen működik. Segíteni fog neked abban, hogy mind azt megteremtsd, amit elképzeltél.

4. Reggel mielőtt kinyitod a szemed, kezd azzal, hogy ma csodálatos napom lesz, és várd a csodát. Figyeld meg, mennyi jó dolog fog történni veled. Nem hiszed? Járj utána.

Ha azt akarod, hogy az életed megváltozzon, neked kell változtatnod!!! Kezd a gondolkodásod megváltoztatásával.