Egészséges gondolkodás = Pozitív gondolkodás. Most jött el igazán az ideje.

 

Egészséges gondolkodás = Pozitív gondolkodás. Most jött el igazán az ideje.

Mindannyian sokat hallottunk arról, hogy érdemes pozitívan gondolkodni. Mégsem veszik komolyan az emberek. A jelen helyzet is igazolja, amilyen az emberek viselkedése és hangulata. Szemmel látható és érezhető bizonyítékot magunk is tapasztalhatjuk, ha kicsit figyelünk.

Nem is sejtjük, hogy mennyire befolyásolja az életünket és mindennapjainkat a saját és a másik ember hangulata, viselkedése. Hatással vagyunk egymásra a körülöttünk lévő emberekre, családunkra, barátokra, ismerősökre, vagy akár ismeretlenekre. Hiba lenne azt gondolni, hogy ez nem így van.

Figyeld meg, ha rossz a kedved egy idő után, melletted mindenkinek elromlik a hangulata, morcos lesz vagy elkeseredett, sőt azt hiszi, hogy Ő vele van baj. Elég, ha kicsit csípősebben szól hozzád a boltban valaki, mert nem jól indult a napja.

 A tudatos élethez, nem csak az egészséges táplálkozás és életmód tartozik, hanem az egészséges gondolkodás is. Figyelnünk kell a gondolatainkra és ez által az érzelmeinkre is. Hisz egyikből adódik a másik. Nem véletlen, hogy a negatív gondolkodás, előbb utóbb betegségekhez vezet. Életünket gondolatainkkal irányítjuk. Ezt ajándékba kaptuk! Meg kell tanulni jól bánni vele.

Tippek, és gyakorlatok:

1.Döntsd el, hogy milyen életet akarsz? Tisztázd magadban. Ez a Te életed.

2. Este lefekvés előtt ne tedd a következőket: ne nézz olyan TV műsort, ami felzaklat. Ne beszélgess olyan témáról, ami nem hagy aludni. Ne edd tele magad nehéz ételekkel. Ne vacsorázz későn. Ne egyél nehéz ételeket lefekvés előtt

Ez az időszak szóljon arról, hogy a testedet és az elmédet felkészíted a pihenésre. Aki így tesz, az valóban jól tud pihenni.

3. Lefekvés után csak azokat a gondolatokat engedd meg magadnak, amit valóban akarsz életedben látni, érezni. Játszd le, mint egy filmet. Képzeld el azt az életet, amit élni akarsz. Az elme nagyon érdekesen működik. Segíteni fog neked abban, hogy mind azt megteremtsd, amit elképzeltél.

4. Reggel mielőtt kinyitod a szemed, kezd azzal, hogy ma csodálatos napom lesz, és várd a csodát. Figyeld meg, mennyi jó dolog fog történni veled. Nem hiszed? Járj utána.

Ha azt akarod, hogy az életed megváltozzon, neked kell változtatnod!!! Kezd a gondolkodásod megváltoztatásával.

Minőségi szolgáltatás

Amennyiben nem olvastad a cikk második részét, itt találod.

A következő pont a minőségi szolgáltatás.

Sok rossz, és jó tapasztalattal rendelkezem, akár egy könyvet is tudnék írni arról, hogyan szolgáltassunk. Sajnos kis hazánkban erre sem tanítják meg az embereket, és a vállalkozókat. Ritka, mint a fehér holló, ha az ember elégedetten távozik egy üzletből vagy egy adott szolgáltatótól. Tisztelet a kivételnek.

Férjemmel sokat utazunk, az egyik legjobb móka számunkra, hogy az adott helyet, és a szolgáltatást figyeljük. Mindig megbeszéljük, hogy mit csinálnánk másként. 

Mit is értünk minőségi szolgáltatáson?

Minőség, hogy az ár és az érték arányban van egymással.

Először is gondoljunk saját magunkra. Mit szeretnénk átélni egy vendéglátó helyen? Udvarias, gyors kiszolgálást, finom ételeket, csodásan tálalva. Talán még az sem nagy kérés, hogy mosolyogjon a felszolgáló, hisz a pénzünket hagyjuk ott, amiből ő megél vagy viszi tovább a vállalkozását.

Sok szolgáltatás bezár egy idő után, mert fél elkérni az árat, pedig a szolgáltatása jó.  Üzenem azoknak a szolgáltatóknak  akiket szeretnek a vevők vagy vendégek,  hogy ne féljenek árat emelni , mert a jó szót, az odafigyelést, a minőségi szolgáltatást mindenki hajlandó megfizetni.

Mit is jelent az emberek számára? Fogadjanak kedvesen, legyenek előzékenyek, és ha idősebb valaki, akkor is türelemmel, és odafigyeléssel dolgozzanak meg a pénzükért.

Biztos, hogy nem hagyom ott azt szolgáltatót, akinél azt érzem, hogy  örül ha meg lát, mosolyog, és megkapom azt a szolgáltatást, abban a minőségben, amit kifizetek. A vevő csak ezt akarja.

Sokszor a szolgáltató nem gondol arra, hogy a rendszeresen visszatérő vásárló tartja életben az Ő vállalkozását, üzletét.

 Az alkalmazottak az egy más kategória. Csak egy rövid gondolat az elkötelezett alkalmazottról.

Akik számára fontos, hogy értéket adjanak, azok alkalmazottként is minőséget nyújtanak. Ők egy idő után jutalmul kapják, hogy saját vállalkozásban  végzik színvonalas  tevékenységüket, magasabb jövedelemért, és szabadon.

Összefoglalva:

Légy kedves, és figyelmes, fejleszd az EQ-dat, dolgozz meg a pénzedért, és  tiszteld azokat, akik segítenek abban, hogy a vállalkozásod vagy munkahelyed működő képes maradjon.

A személyiségfejlesztés a legfontosabb

Amennyiben nem olvastad a cikk első részét, itt találod.

2. Személyiségfejlesztés a következő. Rakhattam volna a legelső helyre is, mert ott a helye.

Minden új üzletépítővel komoly beszélgetést folytatok, miután eldöntötte, hogy valóban akar üzletet építeni.  Amit észre vettem, hogy nem tudják az emberek, mennyire fontos a személyiségfejlesztés.  Ki kell nyitni a szemüket  mert csak akkor látják meg a lehetőségeket.

Megszületünk, aztán kapunk nevelést, különböző hatások érnek bennünket, jók, rosszak. Aztán jönnek az iskolák, és teljes ellentmondásba keveredünk önmagunkkal, másokkal. Nem értjük, hogy mi is történik velünk. Úgy érzi az ember, hogy mindent rosszul csinál, és mintha ebből nem lenne kiút.

A segítség a személyiségfejlesztésben és az EQ fejlesztésében leledzik.

Csúcsteljesítő voltam sok éven keresztül, és még sem tudtam elérni azt a célt, amit kitűztem  magam elé.  Kell a segítség, a támogatás, olyan embertől vagy emberektől, akik valóban tudják mit beszélnek.  Kell egy mentor. Ha nem találsz magadnak megfelelőt, akkor csináld azt amit Én, olvass, hogy fejlődni tudj.

Ha tudtam volna azt, amit ma tudok, egész másként állnék életem nagy lehetőségéhez. Ennek ellenére sikeresnek tartom magam, mert nem adtam fel az akadályokat látva.

Csak akkor fogadj el valakitől tanácsot ha érzed, hogy valóban jót akar neked.

A másik, hogy ha nem kapod meg a közeledben lévőktől azt, amivel előre juthatsz, akkor keresd  az utad, és Ne add fel!!!. Megéri.

Összefoglalva: lehetsz a legjobb szakember, nyújthatod a legkiemelkedőbb szolgáltatást, lehetsz csúcs teljesítő,  egy bizonyos szintnél nem tudsz tovább jutni, ha nem fejleszted a személyiséged.

A személyiségfejlesztés az út ahhoz, hogy megtaláljuk Önmagunkat, a lehetőségeinket, és elérjük a céljainkat. A boldog és elégedett élethez elengedhetetlen a fejlődés.

A cikk folytatását itt találod.

Miért kezdtem Üzletet és Herbalife hálózatot építeni? – 1. rész

Az ok egyszerű, pénzt akartam keresni. Egészségügyben dolgoztam, és a jövedelmem igen alacsony volt.

Tudni kell, hogy nagyon szerettem a munkámat, szerettem, és szeretek a mai napig emberekkel foglalkozni, segíteni. Az is jó lett volna akkor, ha több időm és több pénzem van, szebb dolgokra, utazásra, szép ruhára, cipőre, táskára, autóra, és még sok egyébre vágytam.

A legfőbb problémám akkor a csekkek befizetése, és a gyerekeim iskoláztatása, a mindennapi  legszükségesebb dolgok megvásárlása volt.

Sokat gondolkodtam, hogyan tudnék pénzt keresni, hogy jobb életünk legyen. Sokan elfogadják a helyzetüket, és beletörődnek, mert úgy gondolják, ennél nem juthat több számukra. Ez nem így van.

Több iskolát kijártam,  viszont semmit nem hallottam arról, hogy ha jobb életet szeretnék, több pénzre vágyom, akkor meg kell tanulnom bizonyos dolgokat.

Arra is rá jöttem, hogy ezeket a dolgokat nem tanítják iskolákban. Azt sem, hogy hogyan viszonyuljunk a pénzhez.

Sőt, a szüleinktől sem tudhatjuk meg ezeket az információkat. Hiszen ők is mintákat követnek, amit láttak és hallottak. 

Ma már tudom a válaszokat, és a hálózatomban lévőknek nagy boldogsággal át is adom azt.

Mit kell megtanulni? Egy csomó érdekes, és hasznos dolgot, amivel sikeresek, hatékonyak, eredményesek, és persze boldogok lehetünk.

  1. A lehetőségeket észrevenni
  2. Személyiséget fejleszteni
  3. Minőségi szolgáltatást nyújtani
  4. Pénzt keresni úgy, hogy nem rokkanunk bele
  5. Hogyan viszonyuljunk a pénzhez
  6. Az akarom és a szeretném között, mi a különbség

Természetesen a sornak itt még nincs vége, de kezdésre ez is épp elég.

Kezdjük a lehetőségekkel. Bizonyára mindenki hallotta ezt a mondást, hogy a „téma az utcán hever”.  Nyugodtan mondhatjuk ezt a lehetőségekre is.

Hogyan találtam meg Én a lehetőséget? Úgy, hogy akartam!!! Bizony, a lehetőséget akarnod kell. Hívnod kell magadhoz teljes szívvel. Meg kell fogalmazni a fejedben és a szívedben. Amikor valaki sokat foglalkozik egy lehetőség gondolatával, mint Én, azt veszi észre, hogy hopp, egyszer csak ott van.

Ha nem akarsz valamit igazán, csak jó lenne, az nem segít neked, sőt hátráltatja a lehetőség érkezését.

Ezért ha jobb életet akarsz, és tenni is hajlandó vagy érte,  akkor megérkezik  a kellő pillanatban. A dolgokat nem érdemes siettetni. Inkább arra kell figyelni, hogy mit teremtünk gondolatainkkal. Ha ezt gyakorlod, akkor lehetőségek sora kínálkozik üzleted építése során. Nem muszáj elfogadni amit írok, de az biztos hogy nekem segített.

A cikk folytatását itt találod.